Ruimte in Crematorium Alkmaar

Bekijk onze ruimte

Licht en ruim, dat is de sfeer in de aula’s van Crematorium Alkmaar. Beide zalen  bieden een weids uitzicht op de polder en in de verte op de duinen van Egmond. Uitvaartverzorging Pieter Dekker verzorgt hier bijna dagelijks uitvaarten voor zowel grote als kleine gezelschappen. Ceremonieruimte De Groot biedt plaats aan 200 personen. In aula De Viaan zijn 75 zitplaatsen. Een informeel afscheid in kleinere kring is ook nog mogelijk in de huiselijke koffiekamer Allecmere.
Crematorium Alkmaar ligt aan  de rand van de stad, is zeer goed bereikbaar en heeft ruime parkeermogelijkheden.
 

Muziek en foto’s  
In de ceremonieruimten van Crematorium Alkmaar kunt u alle aandacht richten op de overledene en het unieke uitzicht. Daarbij kunnen muziek, foto’s en filmpjes het afscheid omlijsten. Het crematorium beschikt over een uitgebreide muziekcollectie. Daarnaast kunt u zelf muziek  (MP3) en foto’s (Powerpoint) aanleveren.
De afscheidsplechtigheid kan ook worden opgenomen. U krijgt de registratie van de plechtigheid dan op een USB stick. Genodigden die de plechtigheid niet kunnen bijwonen, kunnen de plechtigheid eventueel volgen via een live stream.
Na afloop van de ceremonie is het mogelijk om de overledene tot het laatst te begeleiden. U mag met een beperkt aantal naasten mee naar de ovenruimte om aanwezig te zijn bij het begin van het crematieproces. Die mogelijkheid is wel afhankelijk van planning en technische omstandigheden.

Hapje en drankje
Voor het samenzijn na afloop van de afscheidsplechtigheid is er alle ruimte in condoleanceruimte De Waag. Deze ruimte heeft tevens een buitenterras. Daar is alle gelegenheid om elkaar te condoleren en na te praten bij koffie met gebak, een hapje en een drankje of een uitgebreid buffet. De cateringmogelijkheden in Crematorium Alkmaar bieden veel keuze.
 

Delen: